• Hva er god læring?
Siden det er veldig stort og bredt spørsmål, velger jeg å svare på det i sammenheng med utdanningsinstitusjoner.
«God læring» vil være annerledes på forskjellige utdanningsnivåer. Barne, ungdom -og videregående skole vil jeg påstå at relasjoner mellom lærer og elev vil ha stor betydning,
men på universitetsnivå, vil jeg påstå at god læring bare vil bli påvirket av studenten, så sant foreleser kun formidler pensum. For meg er relasjoner mellom student og foreleser irrelevant i og med at læring er studentens ansvar på universitet. Hvis man skal få mest utbytte av forelesninger, vil relasjon så klart ha en innvirkning på hvordan noen studenter vil innta informasjonen.
Derimot mener jeg at det ikke bør legges mye vekt på dette, men heller bruke tid og krefter på presentere pensum, så får studenten behandle informasjonen som han/hun vil.
I tillegg er interesser og viljestyrke nøkkelord i begrepet «god læring». Det har veldig lite å si hva en foreleser gjør eller hvordan han/hun samarbeider med studenten, så lenge studenten ikke er interessert i faget, evt. ikke har viljestyrke.
• Hvordan lærer du best?
Hvordan jeg lærer best kommer an om det er oppgaveløsing eller teoristoff. Når det gjelder teoristoff, lærer jeg best ved å høre en foreleser presentere informasjonen i tillegg til at jeg leser det på egenhånd. Oppgaveløsing kan ha bedre læringseffekt på meg hvis det blir gjort i gruppe, men trenger nødvendigvis ikke alltid være slik. Det kommer an på hvilke type oppgaver, antall gruppemedlemmer og hvordan gruppen er.
• Hva kjennetegner god læringsledelse?
Det som kjennetegner god læringsledelse er at den som skal lære bort noe, klarer å få folk interessert i det han/hun har å si. Den som skal lære bort noe, bør også ha en form for interaksjon med de som skal lære, for å gjøre læringen mer interessant. I tillegg vil jeg påstå at et menneske vil være mer interessert i noe han/hun er en del av, derfor er interaksjon en viktig del for å oppnå god læringsledelse.