Når jeg planlegger et undervisningsopplegg er det viktig for meg som lærer å tenke nøye gjennom opplegget slik at det på best mulig måte favner alle elevene. Jeg setter planene mine inn i skjema; hva, hvordan og hvorfor, slik at jeg på papiret har en tanke bak opplegget. Samtidig syns jeg det er viktig og utfordre elevene slik at de er med på noe som også går litt ut over deres komfortsone, dermed vil de bli tryggere og tryggere for hver gang.
Siden jeg har fordypning i norskfaget vil jeg bygge på et kreativt undervisningsopplegg i en norsktime.
I LK 06 står det som muntlig mål i norskfaget etter 5-7. trinn at elevene skal kunne: «presentere et fagstoff muntlig med mottakerbevissthet med eller uten hjelpemidler». (Kunnskapsløftet).
Det er ikke alle elever som er like glad i å stå foran klassen å fremføre, men jeg mener det er en viktig øvelse som de vil kunne bygge på seinere i livet.
I mitt undervisningsopplegg skal klassen deles inn i 4 grupper. Hver gruppe får et eventyr hver, som de skal lese gjennom. Når de har lest gjennom eventyret skal de legge det bort og fortelle muntlig til hverandre på gruppa hva de husker. Deretter skal de tegne de elementene i eventyret som gruppa mener er viktigst, på en stor plakat. Etter dette arbeidet skal de fremføre eventyret for klassen etterpå. Da er det viktig at gruppen har fordelt oppgavene og er blitt enige om hvem som skal si hva. Dette vil være en god øvelse for å vise lærer og medelever hva elevene har fått med seg.