Her er mine tanker om hvordan jeg ville lagt et godt undervisningsopplegg. Jeg har valgt å ta for meg en kroppsøvingstime.
I forkant av timen vil jeg planlegge ut fra didaktikkens hva, hvordan og hvorfor. Undervisningsprinsippet KAMPVISE er også noe jeg også pleier ta i betraktning når jeg planlegger for å oppnå en best mulig undervisningsøkt og for at elevene skal sitte igjen med mest mulig.
Til å starte med ville jeg funnet et kompetansemål i LK06, og deretter utarbeidet et konkret læringsmål for timen, og hvordan dette skal vurderes.
Kompetansemålet jeg har valgt til dette undervisningsopplegget er:
”symje på magen og på ryggen og dukke”. (Udir, 2012)
I starten av timen starter jeg med å ta navneopprop. Det for å sørge for at alle elevene blir sett, og for at jeg skal få en oversikt over hvem som er til stedet. Deretter presenterer jeg målet for timen, og hva som skal skje for at elevene skal nå dette målet. Siden målet for timen her er at flest mulig elever skal få en smakebit på det å lære seg å svømme, ville jeg sørget for at jeg kunne være i vannet sammen med elevene. Dette ville jeg gjort fordi det da er lettere og vise elevene ulike øvelser, og deretter kunne hjelpe og veilede dem på en bedre måte enn hva jeg hadde fått til ved å stå på land.
Svømming er en idrett mange elever synes er vanskelig og kanskje fort finner litt demotiverende. For å opprettholde elevens motivasjon er det derfor viktig å tenke aktivisering og variasjon. Faktorer som konkretisering, individualisering og progresjon spiller viktige roller for at elevene skal forstå, lære og prestere i svømming.
Litteraturliste:
Lund, H. (2012). Læreplan i kroppsøving – kompetansemål. Hentet 25.03.2015 fra http://www.udir.no/kl06/KRO1-03/Kompetansemaal/?arst=98844765&kmsn=583858936