Hei alle – nå er de nye bøkene kommet!

Kom inn på biblioteket og ta en titt på Nye bøker-hylla, nå er det mye fint der! Kommer en ny presentasjon hver dag denne og neste uke, men du trenger ikke vente til du har sett den her, bare kom innom så får du den du har lyst på. Vi har åpent hver dag i matfri, og ellers kan du be en voksen slippe deg inn og låne deg en bok.

Jeg lovte at jeg skulle si fra når den siste boka til Arne Svingen kom, og nå er den her.Boka heter Alt jeg skylder deg er juling, og vi har tre inne, så løp og lån!  Siden det er så mange som venter på den, så kan du ha den i to uker, og så leverer du den inn så den den neste på lista kan få den. Ja, jeg vet det er litt kort tid, men du kan lese både hjemme og på skolen, ikke sant? Sånn må det være når mange gjerne vil lese boka!

Tittelen på boka er interessant, hva betyr det at man skylder noen juling? I boka er tenåringshovedpersonen, Herman, ofte ute og «knocker» folk ned – hvis de fortjener det (etter hans mening). Det er mange som er redde for Herman, han er stor og sterk og aggressiv. Men selvfølgelig handler det om mer enn Herman som slåss, han blir kjent med Silje, som kanskje er litt annerledes enn vi først tror…

Herman roter seg opp i mye, spørsmålet er om han klarer å komme seg ut av problemene sine igjen? Det er en spennende bok, som i tillegg kan få deg til å tenke litt over det der med å få det man fortjener. Hvem skal straffe noen som gjør noe galt? Kan man bare gå rundt og «knocke» noen ned? Les boka, og finn ut om du er enig med Herman og Silje – eller kanskje ikke noen av dem?

Boka finnes også på Lydhør hvis du har bruker der – så kan du lytte til boka også.

…og mens vi snakker om Arne Svingen, så minner jeg deg på at vi har ganske mange av Svingens mørke verden – de er skumle, lettleste og passer fint for deg som liker å bli litt skremt, og så er det jo snart Halloween! Bø!

 

Arne Svingen har også en hjemmeside, stikk innom der og ta en titt. Vet at dere på 10.trinn skal i gang med fordypningsprosjekt nå, hvis du har lyst til å bruke denne må du skynde deg inn og få tak i boka før den blir utlånt.

 

 

 

 

Gry

 

 

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

4 Responses to Hei alle – nå er de nye bøkene kommet!

 1. Elin Arnesen Moseid says:

  Hei Gry

  Så fine, grundige og velfortjente tilbakemeldinger du har fått fra medstudentene dine!

  Jeg stiller meg i rekken av begeistra lesere! 🙂 Det som slår meg aller først er jo den flotte måten du henvender deg til de unge leserne av boka. Inngangen din der du “selger” inn boka og biblioteket i møte med elevene er superfin! Du spiller på lag med dem og viser at du vet hva de liker – selv om de kanskje ennå ikke vet det selv.

  Så balanserer du veldig fint i omtalen av boka mellom det å si nok, men ikke for mye. Du gir en teaser som jeg tenker bidrar til mersmak. Jeg synes også du har en fin layout på innlegget ditt samt at det er passe langt. Lenkene fungerer også veldig fint i denne sammenhengen.

  Godt jobba! Jeg leser gjerne mer 🙂

  Beste hilsen Elin

 2. Jeg liker veldig godt at du markedsfører boka og gjøre den attraktiv ved å fortelle om hvor populær og etterspurt den er. Det skaper en fin forventning og nysgjerrighet også hos de som ikke har hørt om Arne Svingen før. Jeg synes også du skaper en fin ramme rundt innlegget og gjør det personlig og treffende ved å henvende deg til skolebibliotekets primærbrukere.
  Elevene får et lite men pirrende, innblikk i hva boka handler om. Og jeg tror at mange elever kan fristes til å lese boka nettopp pga de spørsmålene du stiller omkring bokas handling. Og kanskje de også leses den med litt andre øyne.

  Vennlig hilsen
  Brit Karen
  En lenke til lydhør så lett og så genialt, det er en fin påminner til de gruppene som sliter med lesing.

 3. Hei Gry!
  Du gjer ein god jobb med å promotera skulebiblioteket i denne bloggposten din! Eg tykkjer det er eit lurt grep å informera om kort lånetid fordi boka er populær og mange vil lesa ho – det er jo nettopp slik bokhandlarane og tenkjer når dei har stablar på stablar av same boka ståande framme og lett tilgjengeleg – alle vil lesa det same og det som er populært. Dette gjer at blogginnlegget ditt verkar truverdig, og det er viktig at ungdommen trur på oss. Eg likar også at det er inneforstått at du allereie har snakka med fleire om denne boka og at du slik forsterkar inntrykket om at boka er venta på og populær!

  Når det gjeld promoteringa av Svingen si bok tenkjer eg at du har løyst det på ein enkel og grei måte. Kanskje du kunne hatt med ein eller fleire boktitlar i overskrifta di for å gjera det endå meir freistande å lesa både bloggen og boka?

  Den visuelle sida av bloggposten din er god. Du brukar bilete og tekst godt i lag med gode rom i mellom avsnitta som gjer han lesarvennleg og oversiktleg, i tillegg til spanande. Det einaste eg stussar litt på er bruken av kursiv, det du skriv om boka er i kursiv, det får meg til å undrast over om det er noko du har henta frå boka si bakside eller om du siterer nokon andre? Men sidan kjeldetilvisinga manglar, så reknar eg med at det er dine eigne ord – så du lukkast med å fanga merksemda mi til bokinformasjonen, og det var vel kanskje det som var meininga og?

  Alt i alt vil eg konkludera med at du har løyst oppgåva på ein god måte! Godt jobba og lukke til med vidare leseformidling og boklesing!
  Helsing Siv

 4. Hei Gry.

  Dette synes jeg var en spennende vinkling på oppgave A! Det første jeg tenkte på når jeg leste oppgaven var å skissere et slags undervisningsopplegg, så jeg ble positivt overrasket da jeg leste besvarelsen din.

  Det første jeg tenker at den treffer målgruppa godt både på den formidlingsarenaen du har valgt og det språket du bruker. Det er jo ikke bare på skolebiblioteket man kan formidle bøker!
  Du selger inn skolebiblioteket og gjør det tilgjengelig for dem ved å opplyse om nye bøker, åpningstider osv. Videre har du med et kortfattet sammendrag av boka. Her synes jeg du prøver å trigge nysgjerrigheten til elevene på en god måte og at du fram viktige spørsmål leseren vil stille seg i møtet med denne boka. Jeg liker spesielt godt at du refererer til fordypningsprosjektet på 10. trinn, og får dem til å se at denne boka og forfatteren kan være relevante for dem.

  Kort oppsummert synes jeg besvarelsen din treffer spikeren på hodet. Jeg tror dette er noe som hadde truffet meg dersom jeg hadde gått på ungdomsskolen og fått meg til å ta turen innom skolebiblioteket.
  Lykke til videre!

  Gode ønsker fra
  Marit

Leave a Reply