Til nå i is – 109 har jeg lært å bruke BlueJ, kompilere klasser og også å lage klasser og objekter og lage metoder å kalle på disse både alene og gjennom en klasse jeg kan også skrive koder som lager nye objekter. Jeg har også lært om primitive typer og objekttyper Jeg har også lært om de forskjellige datatypene (String, int, boolean, char) og å lage getters og setters i koden slik at jeg kan sette og hente informasjon. Jeg har også lært hvordan jeg skal lage konstruktører både med og uten paramenter og IF-setninger. Debuggeren i blueJ har jeg sett å og forstått hvordan den fungerer, jeg har enda ikke trengt den for å finne feil, men har sett gjennom med den og funnet forbedringer. Checkstyle har jeg også brukt og merker at den reagerer på bruk av ÆØÅ og om jeg ikke har skrevet beskrivelser på classen og metodene. PMD bruker jeg hele tiden mens jeg koder for å finne feilene etter hvert som jeg jobber når jeg kompilerer. Jeg kan finne klassediagrammer og også få frem objekt diagrammer.
Abstraksjoner: Det er evnen til å se på hele bildet og heller ikke se på de små problemene men heller den store sammenhengen.
Modulisering: Det er som vi har gjort i IS-109 Faget ved at vi deler opp ett stort arbeid inn i mindre moduler og løser de en etter en. Det vil si vi kan ta ett problem å lage fler eså lettere løslige problemer.
Primitive typer er typer som er forhåndslagd av java eller blueJ som String og int mens objekttyper er typer som ligger i en anna klasse en den de blir kalt fra og er ofte noen vi selv har laget.