Når jeg tenker på klasseledelse, da ser jeg foran meg en som kan styre klassen godt, uten at fortelle elevene hva de skal tenke, men forteller de hvordan de skal tenke. Jeg ser foran meg en person som er bestemt og har god kontrol på klassen.
På Udir.no står det :
«En proaktiv og relasjonsorientert klasseledelse som lytter til elevstemmen er viktig for god undervisning».
og i kunnskapsløftet står det:
«Opplæringens mål er å utvide barns, unges og voksnes evner til erkjennelse og opplevelse, til innlevelse, utfoldelse og deltagelse». (LK06 – Generell del).
Jeg mener at til å oppnå en god klasseledelse må det være god tone mellom elever og lærere. På Udir.no står det «En positiv relasjon mellom lærer og elev er hjørnesteinen i god klasseledelse».
Men klasseledelse er ikke bare å ha gode relasjoner mellom læreren og elevene, læreren må kunne å formidle og tilrettlegge undervisningen på en hensiktmessig måte. En annen viktig part er :fellesskapen, en god klasseleder må inkludere alle og ha en god fellesskap. Det kan vi se både i boka til Briseid (2006) også når vi ser på Vygotski og hans meninger om fellesskapet.
Jeg mener at team arbeid er sikkert kjempe bra (hvis du er i team med folk som bidrar, kommer med ideer og meninger).
Jeg er enig med det som Hargreaves og Jenssen skriver, at i et team arbeid da er det enklere å finne balansen mellom det som er kollektivt interessant og individuelt nyttig. Og til å ha god samarbeid i team må folk gjøre sine plikt (hvis en sier at den skal gjøre noe, da skal en gjøre det).