God klasseledelse innebærer gode relasjoner til gruppen som skal ledes og gode rutiner i klasserommet. En klasseleder, altså læreren, trenger tillit fra elevene for at det skal bli en god relasjon. Tillit må opparbeides og fortjenes, det kan ikke forlanges av elevene. For å oppnå dette er det viktig å være konsekvent med regler og systemer, ha klare forventninger til elevene, vise at du er forberedt til timer (selv om du kanksje ikke alltid føler det sånn..) og vise omsorg for hver enkelt elev. Dette fører til et godt læringsmiljø.
Teamarbeid er en vanlig arbeidsmåte for lærere, det er ikke lenger mulig å kjøre sitt eget løp i egen klasse noe som var vanlig før. Teamene kan være for fag, klassetrinn eller andre grupper. Å skape trygghet og respekt er viktig for at et team skal fungere. Samarbeid i team er viktig for å få input til egen undervisning, noe som særlig er verdifullt for en nyutdannet lærer (og for en som har låst seg fast i ensidige måter å undervise på..?). Teamarbeid er også viktig for å samkjøre undervisning på trinnet og diskutere utfordringer. Flere hjerner tenker oftest bedre enn én. Det er likevel viktig å være klar over at lærerne må se behovet for å skulle jobbe i team for at det skal fungere, hvis ikke kan det oppstå konflikter av ulike typer. Da er det viktig å få hjelp konflikthåndtering.
Du beskriver kort og konkret hva god klasseledelse innebærer. Det er bra at du har fått med deg de gode sidene ved å arbeide i team, og også at du har nevnt at lærerne må se behovet for teamsamarbeid for at det skal fungere optimalt.
Jeg syns det flott at du har fått med deg relasjoner i klaseledelsen, det viser at du har innsikt i den didaktiske relasjonsmodellen. Du har også en god innsikt i hva teamarbeid er, og jeg liker veldig godt at du viser at du er klar over utfordringene også.