Barsakh

Forfatter: Simon Stranger

Type: Flyktninger; Spiseforstyrrelser; Ungdom; Vennskap

Sted: Afrika, Gran Canaria

Språk: Bokmål

Sider: 128

Emilie er en typisk 15 år gammel tenåringsjente fra en vellykket vestlig familie. Hun tenker mye på klær, sitt eget utseende og hvordan andre ser henne. Emilie spiser lite, teller alle kaloriene hun spiser og går veldig langt for å brenne av de få kaloriene som hun får i deg. Når familien hennes er på ferie i Gran Canaria ser Emilie en båt ute på havet når hun tar seg en joggetur. Hun følger nøye med, og hun merker at noen faller av båten. Emilie svømmer ut og redder en ghanesisk flyktning ved navn Samuel opp fra havet, hun redder også de andre flyktningene som var på båten i land. Hun hjelper dem med å gjemme seg, og kommer med mat og vann til dem hver. Hun snakker mye med flyktningene, og Samuel forteller henne hvordan det er å vokse opp i en fattig familie i et fattig land, om å flykte til Europa og om menneskene han har møttpå veien til Europa. Han forteller også om personer han har møtt som har ikke klart å unslippe. Selv har han vært gjennom mye uro i livet, men han håper på et bedre liv, og er sikker på at han vil kunne få en jobb i Europa sånn at han kan leve et trygt og stabilt liv. Men Samuels situasjon i Europa er hverken sikker eller tryggt.

Men hva betyr Barsakh? Barsakh er ord fra Islam, det er sted som du gå til når du dør og venter på dommedag. Likt og Limbo for Kristene.

Denne boka gir et fantastisk innblikk i hvordan to kulturer kan være ganske forskjellige. Hvordan mennesker blir formet av omgivelsene og menneskene de møter i livet.

når du vil lese mer om denna bok kan du finne det her

207 tanker om “Barsakh

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *