Tanker om viktige tema

God klasseledelse kan være litt av en utfordring. Det er påstått at lærernes autoritet har blitt sterkt svekket de siste årene og at konsekvensen av dette er økt uro i klassene og redusert læring (Postholm). Barns atferdsmøstre har endret seg de siste årene. De er vant til å bli hørt og sett, blitt gode til å forhandle når det kommer til regler, sanksjoner og belønninger. Som lærer kan det oppleves vanskeig å møte slike utfordringer på en konstruktiv måte. Jeg tror at ved å være obs på nettopp disse endringene i atferdsmønstre så kan en som lærer bruke det konstruktivt. En kan ansvarliggjøre elevene for oppførselen sin og hjelpe dem til å forstå konsekvenser av handlinger og regler. En god leder og lærer vil klare å utnytte elevenes engasjement bl.a. i form av at de selv kan være med på å utforme reglene og dermed også «eie» sanksjonene. Det er viktig å være tydelig på hvem som er leder, hvem som har kontroll, men likevel imøtekomme elevene på en varm måte. Være autoritativ.

Samarbeid i team er viktig. Før i tida var det vanlig at de fleste lærere kjørte et sololøp bak lukkede dører. Det er ikke lenger tilfellet. Heldigvis. Jeg tror det er viktig med en god forståelse for at lærersamarbeid og kollegialitet er veien å gå for å utvikle lærerarbeidet og iverksette endringer. Skolen har et kollektivt ansvar og fungerer i stor grad som en lærende organisasjon (Postholm). Kunnskapsløftet sier bl.a. at skolen skal «legge til rette for at lærerne kan lære av hverandre gjennom samarbeid om planlegging, gjennomføring og vurdering av opplæringen». Amen.

Om Berit Marie Lian

Jeg er lærer. Snart.
Dette innlegget ble publisert i Uncategorized. Bokmerk permalenken.

13 294 svar til Tanker om viktige tema

  1. Tilbaketråkk: ηλεκτρικοί θερμοσίφωνες

  2. Tilbaketråkk: malaga

  3. Tilbaketråkk: hliakos thermosifwnas

  4. I went over this internet site and I think you have a lot of great information, saved to bookmarks (:.

  5. Tilbaketråkk: click

  6. Tilbaketråkk: marriage compatibility test

  7. F*ckin’ remarkable things here. I’m very happy to see your article. Thank you a lot and i am having a look ahead to contact you. Will you please drop me a mail?

  8. Tilbaketråkk: Podología

  9. Tilbaketråkk: home performance alliance doors st. petersburg fl

  10. Tilbaketråkk: Preston Byrd top industrial real estate developer

  11. Tilbaketråkk: hlektrikoi thermosifwnes

  12. Tilbaketråkk: how to become a real estate developer Preston Byrd

  13. Tilbaketråkk: home performance alliance replacement windows st. pete

  14. Tilbaketråkk: perth locksmiths

  15. Hello! This is my first visit to your blog! We are a team of volunteers and starting a new project in a community in the same niche. Your blog provided us valuable information to work on.

  16. I gotta favorite this web site it seems invaluable very helpful

  17. Tilbaketråkk: tailing dam

  18. Tilbaketråkk: Internet Marketing

  19. Great, thanks for sharing this blog article.Really thank you! Will read on…

  20. viagra sier:

    I blog quite often and I seriously appreciate your content. The article has really peaked my interest. I’m going to take a note of your website and keep checking for new information about once per week. I subscribed to your RSS feed as well.

  21. Tilbaketråkk: Windows and doors Pickering

  22. Tilbaketråkk: audyt seo stron internetowych

  23. Great blog here! Also your web site loads up very fast! What web host are you using? Can I get your affiliate link to your host? I wish my site loaded up as quickly as yours lol

  24. Hello Dear, are you actually visiting this web site regularly, if so then you will definitely take nice experience.

  25. Hi my friend! I want to say that this post is awesome, great written and include approximately all vital infos. I would like to look extra posts like this.

Det er stengt for kommentarer.