Tanker om viktige tema

God klasseledelse kan være litt av en utfordring. Det er påstått at lærernes autoritet har blitt sterkt svekket de siste årene og at konsekvensen av dette er økt uro i klassene og redusert læring (Postholm). Barns atferdsmøstre har endret seg de siste årene. De er vant til å bli hørt og sett, blitt gode til å forhandle når det kommer til regler, sanksjoner og belønninger. Som lærer kan det oppleves vanskeig å møte slike utfordringer på en konstruktiv måte. Jeg tror at ved å være obs på nettopp disse endringene i atferdsmønstre så kan en som lærer bruke det konstruktivt. En kan ansvarliggjøre elevene for oppførselen sin og hjelpe dem til å forstå konsekvenser av handlinger og regler. En god leder og lærer vil klare å utnytte elevenes engasjement bl.a. i form av at de selv kan være med på å utforme reglene og dermed også «eie» sanksjonene. Det er viktig å være tydelig på hvem som er leder, hvem som har kontroll, men likevel imøtekomme elevene på en varm måte. Være autoritativ.

Samarbeid i team er viktig. Før i tida var det vanlig at de fleste lærere kjørte et sololøp bak lukkede dører. Det er ikke lenger tilfellet. Heldigvis. Jeg tror det er viktig med en god forståelse for at lærersamarbeid og kollegialitet er veien å gå for å utvikle lærerarbeidet og iverksette endringer. Skolen har et kollektivt ansvar og fungerer i stor grad som en lærende organisasjon (Postholm). Kunnskapsløftet sier bl.a. at skolen skal «legge til rette for at lærerne kan lære av hverandre gjennom samarbeid om planlegging, gjennomføring og vurdering av opplæringen». Amen.

Om Berit Marie Lian

Jeg er lærer. Snart.
Dette innlegget ble publisert i Uncategorized. Bokmerk permalenken.

13 294 svar til Tanker om viktige tema

  1. Utterly composed subject material, Really enjoyed examining.

  2. Tilbaketråkk: قیمت گوشی

  3. Tilbaketråkk: organic farming in lucknow

  4. Real nice style and design and excellent articles , hardly anything else we require : D.

  5. Tilbaketråkk: organic butter farming in lucknow up india

  6. Tilbaketråkk: best legal steroids

  7. Tilbaketråkk: Nurse Employment

  8. Tilbaketråkk: Robert Shumake top industrial property developer

  9. I’ve been browsing online more than 3 hours these days, yet I by no means found any fascinating article like yours. It is pretty value sufficient for me. In my view, if all webmasters and bloggers made good content as you did, the internet will probably be a lot more helpful than ever before.

  10. Tilbaketråkk: best weight gain pills

  11. Tilbaketråkk: best testosterone booster

  12. Tilbaketråkk: Contact Us

  13. Gwenda Vakil sier:

    You are a very clever person!

  14. Tilbaketråkk: legal steroids

  15. Tilbaketråkk: organic cheese farming in lucknow up india

  16. Tilbaketråkk: uk tours

  17. Tilbaketråkk: Las Vegas Pool Party

  18. Tilbaketråkk: Las Vegas Escort Agency

  19. Tilbaketråkk: sex

  20. Tilbaketråkk: organic cheese farming in lucknow up india

  21. Bud Bluming sier:

    Good site! I truly love how it is simple on my eyes and the data are well written. I’m wondering how I might be notified when a new post has been made. I have subscribed to your RSS feed which must do the trick! Have a great day!

  22. Very good post. I definitely love this website. Stick with it!

  23. Tilbaketråkk: become self employed

  24. I just wanted to compose a simple note to be able to appreciate you for some of the awesome tips you are writing at this website. My long internet search has now been honored with reliable knowledge to share with my great friends. I ‘d believe that many of us readers are truly endowed to exist in a very good community with very many brilliant individuals with very beneficial things. I feel very much blessed to have come across your web pages and look forward to many more exciting moments reading here. Thanks again for a lot of things.

  25. Reyes Bigda sier:

    Hello.This post was extremely motivating, particularly since I was browsing for thoughts on this matter last Friday.

Det er stengt for kommentarer.