Tanker om viktige tema

God klasseledelse kan være litt av en utfordring. Det er påstått at lærernes autoritet har blitt sterkt svekket de siste årene og at konsekvensen av dette er økt uro i klassene og redusert læring (Postholm). Barns atferdsmøstre har endret seg de siste årene. De er vant til å bli hørt og sett, blitt gode til å forhandle når det kommer til regler, sanksjoner og belønninger. Som lærer kan det oppleves vanskeig å møte slike utfordringer på en konstruktiv måte. Jeg tror at ved å være obs på nettopp disse endringene i atferdsmønstre så kan en som lærer bruke det konstruktivt. En kan ansvarliggjøre elevene for oppførselen sin og hjelpe dem til å forstå konsekvenser av handlinger og regler. En god leder og lærer vil klare å utnytte elevenes engasjement bl.a. i form av at de selv kan være med på å utforme reglene og dermed også «eie» sanksjonene. Det er viktig å være tydelig på hvem som er leder, hvem som har kontroll, men likevel imøtekomme elevene på en varm måte. Være autoritativ.

Samarbeid i team er viktig. Før i tida var det vanlig at de fleste lærere kjørte et sololøp bak lukkede dører. Det er ikke lenger tilfellet. Heldigvis. Jeg tror det er viktig med en god forståelse for at lærersamarbeid og kollegialitet er veien å gå for å utvikle lærerarbeidet og iverksette endringer. Skolen har et kollektivt ansvar og fungerer i stor grad som en lærende organisasjon (Postholm). Kunnskapsløftet sier bl.a. at skolen skal «legge til rette for at lærerne kan lære av hverandre gjennom samarbeid om planlegging, gjennomføring og vurdering av opplæringen». Amen.

Om Berit Marie Lian

Jeg er lærer. Snart.
Dette innlegget ble publisert i Uncategorized. Bokmerk permalenken.

13 294 svar til Tanker om viktige tema

  1. Tilbaketråkk: palm beach county sheriff

  2. Good post. I learn something totally new and challenging on sites I stumbleupon everyday. It’s always exciting to read through articles from other authors and use something from other web sites.

  3. Tilbaketråkk: credit life insurance

  4. Tilbaketråkk: best whole life insurance

  5. Tilbaketråkk: term life rates

  6. Tilbaketråkk: life insurance rates by age

  7. Tilbaketråkk: minnesota life insurance company

  8. Tilbaketråkk: Online Dish Recharge

  9. Tilbaketråkk: dance porn

  10. Tilbaketråkk: alternative cancer treatment

  11. Tilbaketråkk: unreal tits

  12. Tilbaketråkk: very young

  13. Tilbaketråkk: Rebtel New Offer

  14. Tilbaketråkk: judi bola online

  15. Tilbaketråkk: l'reve 24k

  16. Tilbaketråkk: vimax recenze

  17. Tilbaketråkk: vimax

  18. vimax sier:

    A motivating discussion is worth comment. I do believe that you should write more about this topic, it may not be a taboo subject but typically people don’t talk about such issues. To the next! Kind regards!!

  19. It’s difficult to find experienced people on this subject, but you sound like you know what you’re talking about! Thanks

  20. Tilbaketråkk: Formula 41 Extreme

  21. Tilbaketråkk: seo firm

  22. Tilbaketråkk: Click That Link

  23. inka express sier:

    Great info. Lucky me I recently found your website by accident (stumbleupon). I have saved as a favorite for later!

  24. Tilbaketråkk: cogniq

  25. Dobra strona sier:

    reat blog post very good informations thank you man

Det er stengt for kommentarer.