Bok: Tonje Glimmerdal
Forfattar: Maria Parr
Språk: Nynorsk
Sidetal: 281
Type: Skjønnlitteratur
Aldersgruppe: 8-10 år
Liker du aksjon, musikk og hemmeligheter?
Tonje Glimmerdal handler om en 10 år gammel jente som bor i en liten by på Vestlandet. Hun er den eneste ungen som bor i Dalen, hun har en bestevenn i Dalen, han heter Gunnvald og er en 74 år gammel fiolinist, han lærer Tonje fiolin. De forteller hverandre alt, eller det trodde Tonje, når Gunnvald drar til sykehuset finner Tonje ut at Gunnvald ikke har fortalt henne alt, Hva tror du han skjulte for henne? Gunnvalds datter kommer til byen mens han er på sykehuset, tror du det har noe med henne å gjøre? Mens Gunnvald er på sykehuset, møter Tonje brødrene Bror og Ole, som er på ferie der. De gjør ulike ting i Dalen, f.eks. prøv aking og ski.
Bokan Inkluderer:
- Mange bilder
- Kart over dalen
- Hemmelig
- Eventyr
alle derre er ræv pult negere som jøvla horar fuck derre niggers
Hei!
Her synes har du greid å skrive et kort, men likevel innholdsrikt blogginnlegg om Tonje Glimmerdal. Jeg liker godt at du henvender deg direkte til leseren ved å stille spørsmål i teksten. Jeg har også sansen for at du både begynner og avslutter med punktvis informasjon om romanen. Setningene kunne nok med fordel blitt del opp i kortere setninger, av og til blir de vel lange.
Lykke til videre på studiet!
Hilsen Arnhild.
Hei, Sara!
Jeg er enig i alt det Marie skriver. Hun har gode poenger. Det er fint at du i en presentasjon for barn klarer å fatte deg i korthet og samtidig gi noen smakebiter som kan skape interesse. Henvendelsene til leseren hører også med i en slik presentasjon; det kan skape engasjement.
Jeg ser at du faktisk har en lenke – i boktittelen øverst. Men denne er nokså anonym. Jeg tenker at henvisninger av denne typen med fordel kan settes inn i selve teksten, altså slik at du gjør elevene oppmerksom på den.
Korte setninger er bra i en slik presentasjon, som skal leses relativt raskt. Men bruk mer punktum! Setninger som er en enhet for seg selv, fungerer ikke alltid så godt når de bare skilles fra hverandre med komma. Alternativt må du sette inn et bindeord etter kommaet, så det vises en sammenheng. Slike ting har ikke bare med generell språkkontroll å gjøre. Det gjelder også hvor godt det er å lese og forstå for elevene.
Altså: God form på innlegget, interessevekkende for elevene, og samtidig noe som kan bli bedre.
Hilsen Svein S.
Hei!
Dette var en enkel og fin presentasjon av Tonje Glimmerdal! Det var lurt å sette opp nøkkelinformasjon øverst i innlegget. Da får leseren raskt en formening om lengde på boka og hvem den passer for. Jeg likte også at presentasjonen ikke var for lang, men likevel ga en liten smakebit på hva boka handler om. Fint også med et spørsmål til leseren («Hva tror du han skjulte for henne?») for å invitere leseren inn/prøve å gjøre leseren nysgjerrig på boka. Savner en link i innlegget (som oppgaven ba om). Noen av setningene kunne kanskje også vært kortet ned/delt inn i flere setninger. Ellers synes jeg helheten var fin, og jeg tror en 8-10 åring ville tatt seg tid til å lese innlegget – og klare å fordøye det! 😊
Marie