Operasjons Tordensky

I dette blogginnlegget har jeg valgt å si litt om Jørn Lier Horst barnebok Operasjon Tordensky, Detektivbyrå nr 2. Tegningene i boka er tegnet av Hans Jørgen Sandnes. Tegningene er svært fargerike og viser hva som skjer og hvordan barna løser mysteriet. Jørn Lier Horst er politimann og etterforsker og er derfor kjempeflink til å vite hvordan tyvene egentlig jobber. 

Boka passer kjempefint for alle barn som går på skolen. Boka er lettlest og veldig spennende. Dette er den første boka i en serie, men bøkene henger ikke sammen. Du kan lese bøkene om hverandre, i rekkefølge eller bak fram. Du kan lese boka alene, sammen med en venn, eller sammen med en voksen som forstår seg på mysterier. 

I boka skal barna løse et innviklet mysterium. Tiril, Oliver og hunden Otto sitter bare og venter på at det skal skje noe spennende. Det er sommerferie. Det er stille, og Tirill kjeder seg, mens Oliver nyter stillheten og ligger under et epletre med et strå i munnen. Hunden Otto sover med det ene øyet åpent. Han er svært oppmerksom på det som skjer. Tiril griper avisa og der dukker den første ledetråden opp. En varebil fra Sukker-Larsen har blitt stjålet. Like etterpå, rett i nærheten, er det noe annet som mangler. Det er noe som ikke stemmer. Oliver snuser i luften. Plutselig går det opp for barna hva som mangler, og Tiril forstår med ett hva Oliver mener. Bokas mysterium har begynt, og vil du vite hva som skjer videre, må du lese boka. Og du kan virkelig glede deg 😀

Jørn Lier Holst har skrevet mange spennende bøker om Tirill, Oliver og hunden Otto, blant annet Operasjon Mørkemann, Operasjon Spøkelse og Operasjon Sjørøver. Hele 22 bøker har han skrevet om detektivbyrået 2.  Han har også laget aktivitetsbøker, og han har skrevet mange bøker til ungdom, blant annet  Clue-serien.