Den profesjonelle lærer

For at jeg skal fremstå som en profesjonell lærer er det mange områder som må dekkes.  Jeg må ha god klasseledelse, gode relasjoner, variasjon i undervisningen og metoder, godt samarbeid med kollegaer – elever – foreldre, mye av det jeg har nevnt i mine tidligere blogginnlegg.

Samtidig må jeg være observant på mine egne verdier, holdninger, refleksjoner og handlinger for det kan påvirke elever og kollegaer både positivt og negativt. Med andre ord kan dette gi konsekvenser(Bergem).  Som en profesjonell lærer må jeg også være observant på hvordan relasjon jeg har til forskjellige individer, om jeg har et subjekt-subjekt forhold eller et subjekt-objekt forhold.  Det optimale er å ha et subjekt-subjekt forhold, som er et jeg-du forhold(Bergem).

Løgstrup(1905-1981) sier at vi må ta vare på det liv som er lagt i våre hender»(fordringen/fronesis). Som en profesjonell lærer er det viktig at jeg viser skjønn, dømmekraft og intuisjon og er sensitiv. Det viktigste er at jeg opptrer uselvisk.

«Læreren som omsorgsperson» og «læreren som forbilde» står det i dokumentet lærerrollen. Læreren som omsorgsperson mener jeg er en lærer som er genuint interessert i hver enkeltelev.  Læreren som forbilde mener jeg er en lærer som er en trygg voksenperson som elevene ser opptil. Det er viktig at jeg som lærer har respekt og åpenhet om faget og lærestoffet, men også er genuint interessert og har kjærlighet for faget.  Det er viktig at jeg som lærer tar elevene på alvor og møter dem på en tillitsfull og respektfull måte.

Hei og hå

Dette innlegget ble publisert i Uncategorized. Bokmerk permalenken.

6 644 svar til Den profesjonelle lærer

 1. wow, awesome blog article.Thanks Again. Will read on…

 2. pornstars sier:

  Thank you ever so for you blog post. Fantastic.

 3. Leo Herbalis sier:

  Thank you for sharing in this article
  I can learn a lot and could also be a reference
  I hope to read the next your article updates

 4. You happen to be suitable about a roux being designed with flour and butter. My mistake and I preset it on my web website. There in fact is one thing called cowboy roux that’s manufactured that has a mixture of flour and drinking water but it’s not what I had been talking about during the sauce write-up.

 5. Jeg er veldig enig i det du skriver om det å være omsorgsperson samt kollega. Profesjonaliteten vår smitter over på elevene og det du skriver om at vi må være observant på våre egne holdninger og verdier føler jeg er svært viktig i forhold i dette. Alt vi gjør har på en eller annen måte påvirkningskraft på elever, kollegaer og/eller foreldre og jeg liker veldig godt måten du fremstiller den profesjonelle lærer i forhold til dette.

 6. Very informative article. Much obliged.

 7. fiverr seo sier:

  I am regular visitor, how are you everybody? This article posted at this website is in fact nice.

 8. Takk for en fin side.

 9. Hey, thanks for the blog post.Much thanks again. Fantastic.

 10. Liam sier:

  Major thankies for the article.Much thanks again.

 11. Say, you got a nice post.Thanks Again. Awesome.

 12. I cannot thank you enough for the article post.Really thank you! Want more.

 13. spa covers sier:

  Thank you for your post.Really looking forward to read more. Keep writing.

 14. Im grateful for the article. Really Cool.

 15. gerçekten başarılı olmuş başarılarınızın devamını dilerim

 16. I think this is a real great blog post.Much thanks again.

 17. I really enjoy the blog article.Really looking forward to read more. Keep writing.

 18. Say, you got a nice post.Really thank you! Will read on…

Det er stengt for kommentarer.