Programering på timeplanen

How to Animate Your Name in Scratch [15 Min Beginner Tutorial] - YouTube

Jeg valgte et av alternativene presentert på Canvas som min programmeringsoppgave. Flere av elevene synes på forhånd dette hørtes veldig gøy ut! Jeg vektla mestring og enkelhet i dette første møtet elevene hadde med programmering, og det tror jeg var lurt. Alle fikk det til- men det var flere som måtte ha hjelp. Først pratet vi litt om programmering, hva som egentlig var formålet med programmering, osv. Vi så også en video på youtube som handlet om hvordan man kunne programmere navnet sitt. Deretter startet vi på den praktiske oppgaven. Programmering er et tema og en aktivitet som elevene synes er spennende, det skaper engasjement og motiverer til elevaktivundervisning.

Her er oppgaven de fikk på its’learning (denne gikk vi gjennom felles):

1: Opprett en bruker i Scratch og bli kjent med nettressursen https://scratch.mit.edu/.

2: Lag en animasjon av navnet ditt ved bruk av scratch. 

  • Trykk på lenken https://scratch.mit.edu/projects/editor/?tutorial=getStarted
  • Velg veiledninger/tutorials, og deretter “Animasjon med et navn”. 
  • Følg veiledningene og lag din egen animasjon.
  • Endre språk ved å trykke på “kloden”.
  • Når animasjonen er ferdig, trykk på knappen “Legg ut”.
  • Kopier linken (velg innbyggingskode) til animasjonen din.
  • Bygg inn linken i  bloggen din. Tilpass bildet til siden. 

2. Write your name in Scratch - Learning Scratch Programming

Min erfaring med programmering før tema her på studiet var lik NULL, så dette var både nyttig, spannede og interessant. Veldig bra at det kan gjøres så lett som dette for at en enklere skal kunne forstå prinsippene. Her har jeg en lang læreveg å gå!