Hvorfor skolebibliotekkunnskap?

Jeg har hele mitt liv vært opptatt av bøker og lesing. Biblioteket har vært flittig besøkt, spesielt som barn.

Mitt yrkesaktive liv har dreiet seg om bøker og formidling på forskjellige vis. Da jeg fikk anledning til å jobb i bibliotek, ønsket jeg å skaffe meg mer kunnskap om hvordan og hva et bibliotek kan bidra med, for en god opplevelse. Det var med stor glede jeg takket ja til studieplassen på Uia, Skolebibliotekkunnskap. Jeg har nå gått ett år og fått gleden av å møte forfattere og barnebøker jeg kan bruke i jobben min på biblioteket. Det har vært spennende og interessante møter med bøker og forfattere bak, og ikke minst inspirerende forelesere. Håper også å få lære mer om nye digitale tjenester som fins i biblioteket.

Jeg har et brennende ønske om å bidra til at barn og unge blir gode lesere, at jeg kan finne frem bøker de ønsker å lese, slik at leselysten utvikles. Et barn som leser kan alltid underholde seg, men også tilegne seg kunnskap om det de måtte ønske. Håper jeg kan få råd og vink til å bli en bedre formidler, slik at jeg kan bidra til dette, med å presenter bøker på en god og spennende måte.

En episode fra en tid tilbake, som jeg husker godt. En mor kom for å finne en bok til sin  12 år sønn som ikke leste. Etter litt snakk frem og tilbake, fant jeg ut hva gutten likte å gjøre på fritiden. En av tingene var skateboard. Jeg fant en bok om skateboard som hun fikk med seg. Få dager etter kom hun tilbake å sa at gutten hadde lest boken ut på kort tid. Har du flere sånne?  Dette er gøy å høre, det inspirerer meg til å finne riktig leser til rett bok. For meg har det også vært viktig å  finne rett vanskelighets grad til leseren, ikke for lett, ikke for vanskelig.

Skitne triks Boken som gutten til å lese.

(Bildet er hentet fra Norli.no)

 

Mitt ønsker at biblioteket skal være et sted å lete etter litterære skatter for barn og unge, (men også voksne). Et sted en kan finner magi, underholdning og kunnskap, alt etter hva man trenger. 

Skolebibliotekkunnskap er et studium som jeg håper vil gi meg verdifullt faglig påfyll og gjør meg bedre rustet til å gå løs på mine arbeidsoppgaver.

Lenke til biblioteket jeg er knyttet til

https://www.xn--slvberget-l8a.no/Kontakt-oss2/Vaare-bibliotek/Finnoey-bibliotek/Finnoey-bibliotek

 

3 Comments

Filed under Uncategorized

3 Responses to Hvorfor skolebibliotekkunnskap?

 1. Hei!
  Fint å lese dine tanker om yrkesvalg og studium. Så fint at du har fått anledning til å arbeide ved et bibliotek, og at du opplevde emnet i barne- og ungdomslitteratur som givende!

  Også interessant med eksemplet du formidler. Det spørs om ikke slike opplevelser av å ha gjort en forskjell for noen som i utgangspunktet ikke ligger sterkt an og som trenger hjelp, er det som sitter sterkest i oss og gjør at vi får motivasjon for arbeidet videre. Jeg opplever det iallfall slik også i mitt arbeid.

  Hilsen Svein Slettan, UiA

 2. Hei Liv, Takk for fint blogg innlegg. Jeg synes du på en veldig fin måte beskriver hva du ønsker at et skolebibliotek skal være, og jeg liker setningen: » Et sted en kan finne magi, underholdning og kunnskap, alt etter hva man trenger». Jeg likte også eksemplet du bruker om gutten som fant seg selv i Skateboard boka. En fin måte å finne rett bok til rett leser, som du også skriver om. Lykke til videre med jobb og studier:-)

 3. Hei Liv!

  Det var interessant å lese blogginnlegget ditt. Jeg synes det er fint at du åpner med å fortelle litt om din bakgrunn. Du er tydelig på hva du ønsker å få fra skolebibliotekkunnskapsstudiet og det er fint at du relaterer dine ønsker til en konkret episode fra din hverdag som bibliotekar.
  Jeg er enig i at forrige studieåret var spennende, interessant og inspirerende.

  Jeg synes det er litt synd at lenken står for seg selv i slutten av blogginnlegget. Det hadde vært fint om du hadde skrevet litt om biblioteket du er knyttet til slik at lenken hadde blitt en del av bloggteksten. Tips til neste gang 🙂
  Så heldig du er å jobbe ved Sølvberget! Jeg henter av og til inspirasjon fra dets nettside. De har gode innlegg med lesetips.

  Lykke til videre med studiet!
  Silvia

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.